S.O.S. - Schilderen

SOS- Schilder Op School

Actiedag 17 maart 2016

 

Het project: “SOS-Schilder Op School”, wil het beroep van schilder extra in de kijker zetten. Schilderen is een beroep dat je moet leren. Leerlingen kunnen na de lagere school kiezen om dit te doen. Er is immers een groot tekort aan schilders. Daarom organiseerden  Bouwunie Schilders-decorateurs op 17 maart een nationale actiedag rond het schilderonderwijs in Vlaanderen.

Heel wat nijverheidsscholen en basisscholen gingen in op de vraag van beide organisaties om deel te nemen aan de actie. Ook de nijverheidsschool TiO/BBO in Overpelt en de St.-Elisabethschool in Wijchmaal sloegen de handen in elkaar. Onder deskundige begeleiding van Luc Leenaerts (leerkracht schilderen van TiO/BBO) en zijn klas, mochten de leerlingen van de lagere school een colorwall schilderen. Deze colorwall is gebaseerd op Studio 100 figuren.

Regionale peter van de actie is Siebe Schrijvers, voetballer bij KRC Genk.

De nationale VIP-tour bezocht St.-Elisabeth omstreeks 15.45u. Onder de aanwezige VIP’s de nationale peter van de actie kabouter Klus EN Plopsa verantwoordelijke Kimberley Reynaert die nationale is meter van de actie.  

De colorwall wordt nu verder afgewerkt op de schildersafdeling van TiO/BBO. Later wordt het tegen een muur op de speelplaats van de St.-Elisabethschool gemonteerd. 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor de foto's  

 

foto's Wijchmaal